«Совине гніздо» на один день перетворилося на дитяче. ФОТО

Сьогодні, 1 червня, до Дня захисту дітей в історично-культурному центрі «Совине гніздо» влаштували дитячий ярмарок ідей та розваг «Фортеця», передає zakarpatpost.net.

Для діток від 2 рочків організатори, серед яких понад 30 майстрів, педагогів, громадських організацій, влаштували неймовірний калейдоскоп забавок, розваг і занять. Так, діти малювали, читали, робили аплікації, займалися гончарством, виготовляли вітражі, висаджували квіти, майстрували з конструкторів, поглиблювали знання з іноземних мов, вчилися надавати першу допомогу тощо. Не забули у «Фортеці» й про мам – для них діяла спортивна секція у зеленій зоні. Інші ж дорослі зі своїми дітьми могли долучитися до уроків виживання у секції туризму.

«У форматі неформальної освіти для діток ми працюємо з 2015 року. Цього року з нами на локації вже працює 9-річна дівчинка, яка даватиме майстер-клас по Ньютонівській рідині. Це наш наймолодший педагог. Також тут працює 14-річний хлопець Данило, який вестиме «Ігри розуму» за програмою власної розробки. А ще ми поставили за мету – створити перший ужгородський комікс. Його автором є 17-річний Володимир Сергачов. Ми ж знайшли спонсора, який допоміг випустити 1000 примірників видання. Зараз тут намагаємося його продавати, а всі зібрані кошти витратимо на подальше навчання автора. За два роки ми знайшли вже трьох дітей, які вже працюють у «Фортеці», як дорослі», – зазначила ідейний засновник і організатор ярмарку «Фортеця» Олександра Кузнєцова.

На святі у «Совиному гнізді» свою майстерність демонстрували вихованці закарпатської школи фехтування. Символічно, що у День захисту дітей юні спортсмени показали один із способів, як можна себе захистити.

Дитячий ярмарок ідей та розваг «Фортеця» у «Совиному гнізді» триватиме до 18.00, а потім усі бажаючі зможуть безкоштовно відвідати яскраву виставу у Театрі ляльок «Бавка».

zakarpatpost.net