У Хусті роздали тисячі доларів на фестивалі «Веселка над Тисою»

Протягом чотирьох днів – 1-4 червня у Хусті проходило одне з найбільш яскравих музичних дійств краю – XI Міжнародний фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою».

Цього разу на пісенний конкурс приїхало більше п’яти десятків учасників із різних куточків країни та Молдови, Румунії і Вірменії.

Змагалися не лише солісти, але й дуети та гурти.

Крім того,перед присутніми виступили переможці шоу «Голосу країни» Антон Копитін та Еліна Іващенко (Голос країни. Діти-3).

Як зазначив голова журі, композитор, професор, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, ректор Київського інституту музики ім. Р.Глієра Олександр Злотник, на Срібну Землю з’їхалася музична еліта держави і відрадно, що такі заходи стають систематичними, розширюють географію та збирають усе більше талановитих виконавців.

«Мені приємно, що фест проходить саме в моєму рідному Хусті, що зі мною на свято приїхав справжній зірковий десант, що конкурс оцінювало дійсно справедливе і професійне журі, що переможцями стали кращі із кращих. У нас все попереду! Далі буде ще цікавіше!», – зауважив директор фестивалю Іван Пилипець.

Відтак гран-прі музичного фестивалю вперше за його історію виборов закарпатець Цино Балог із Ужгорода.

«Мені 18 років. Я закінчив третю школу, навчався співати в ПАДІЮНі. Неймовірно радий, що переміг. До цього успіху я йшов два роки, хоча співаю з семи», – розповів zakarpatpost.net  співак.

Як нагороду Цино отримав головний приз – ковану статуетку нарциса та сертифікат на тисячу доларів для зйомок кліпу.

А лауреатами І премії стали Артур Галас, Анастасія Лимонова, Валерія Томенко та Лілія Ожоганич.

Усі вони отримали на зйомки кліпів сертифікати на суму 500 доларів та можливість протягом 21 доби відпочити у Міжнародному дитячому центрі «Артек», що в Києві.

Крім того, лауреатам  ІІ премії дісталися золоті підвіски. Ними стали Кароліна Борис, Софія Приходько, Анастасія Завацька, Дарія Волосянко,Ірина Кохан і Катерина Гладій.

У свою чергу лауреати ІІІ премії Владислав Кучерюк, Анастасія Святненко, вокальні ансамблі  «Ільничанка», «Ільничаночка» і гурт «Нова країна» дістали срібні підвіски.

Загалом фестиваль пройшов на надзвичайно високому рівні, був видовищним та колоритним, багатим на приємні несподіванки та цікаві виступи молодих артистів.

zakarpatpost.net