«Вишиваний шлях» почався з Ужгорода?

Сьогодні з Ужгорода взяв свій початок найдовший туристичний маршрут України «Вишиваний шлях», передає zakarpatpost.net. Учасники подорожі подолають понад 2000 кілометрів від Ужгорода до Слов′янська (Донецька обл.).

Унікальний проект «Вишиваний шлях» відібрав з 80 конкурсантів-блогерів чотирьох (два текстові та два відеоблогери), які по двоє вирушать із Заходу на Схід і навпаки.

Про подробиці проекту розповіли сьогодні в Ужгородському прес-клубі організатор Ірина Околович, блогери Сергій Нагорний (Київщина) та Ірина Журавель (Миколаївщина), які пройшли відбір.

«Ми отримали 80 заявок для участі у відборі. У підсумку було обрано чотирьох блогерів. Саме вони вирушать з Ужгорода і зі Слов′янська і подолають понад 2000 кілометрів через 60 населених пунктів 11-ти областей України, відвідають та покажуть громадськості кілька сотень туристичних об′єктів нашої країни. Щодня блогери публікуватимуть звіти з враженнями, фото- і відеоматеріалами. Також наших мандрівників підтримуватимуть 40 локальних організаторів, які покажуть блогерам свої рідні міста», – розповіла Ірина Околович.

Сергій та Ірина вже побували у десятках країн світу і є майже професійними мандрівниками, однак до цього часу не були знайомі. У рамках участі в проекті блогери впевнені, що відкриють для себе щось нове і незвідане в Україні. Так, Ірина в очікуванні мандрів фортецями та палацами, а ось Сергій вирішив не вивчати детально маршрут, аби кожного дня отримувати своєрідні сюрпризи у вигляді туристичних об′єктів.

На Закарпатті блогери відвідають Ужгород, Мукачево, замок у смт Чинадійово, палац Шенборна у с. Карпати, Міжгір′я та озеро Синевир. Бонусом від організаторів стануть п′ять подарункових сертифікатів «День моєї мрії», які блогери приховають у п′яти містах України по маршруту «Вишиваного шляху». Цю ідею було запозичено у відомому телепроекті «Орел та решка». Однак у вітчизняному варіанті замість 100$ щасливчики у Мукачеві (Закарпаття), Дрогобичі (Львівщина), Острозі (Рівненщина), Шепетівці (Хмельниччина) та Радомишлі (Житомирщина) матимуть можливість відвідати одне зі знакових міст і за тією ж програмою, що й мандрівні блогери.

Протягом трьох тижнів четверо подорожніх долатимуть відстань у 2000 кілометрів потягами, електричками, пішки, автостопом тощо. Впродовж маршруту мандрівники підкорюватимуть гори та водоспади, річки та озера, ліси та архітектурні пам′ятки, а ще вивчатимуть культуру та історію міст України, навчатимуться народним промислам.

Фінішним заходом для учасників «Вишиваного шляху» стане участь у велопараді в Києві до Дня Конституції України 28 червня. А для всіх любителів мандрів та туризму запустять нову онлайн-платформу, яка має перетворитися на соціальну мережу для мандрівників України. Кожен бажаючий зможе лишати там свої маршрути, завантажувати фото і відео, ділитися враженнями від подорожей тощо.

Перший етап – місто Ужгород – допоможе подолати Ірині та Сергію локальний організатор Дана. Дівчина, яка теж обожнює подорожувати, влаштувала блогерам екскурсію відкритими дахами обласного центру Закарпаття, адже саме звідти можна розгледіти справжній Ужгород!

Катерина Ірха, zakarpatpost.net