Як в Ужгороді пройшла «Година смерті»? ФОТО

Сьогодні, 6 червня, Ужгород долучився до всеукраїнської акції на підтримку медичної реформи «Година смерті», передає zakarpatpost.net. З цього приводу на площі Народній перед облдержадміністрацією зібралося кілька десятків активістів у білих халатах, містян, пацієнтів та медиків.

Ужгородська акція дещо відрізнялася від аналогічних у 54 інших містах України. Наприклад, у Києві активісти повлягалися перед Верховною Радою України, а їхні колеги обмалювали їх крейдою, щоб наглядно продемонструвати втрати серед населення через недосконалість медгалузі. В Ужгороді ж присутні влаштували своєрідний флешмоб з демонстрацією різниці між старою та новою медичними системами. Люди вишикувалися у черги за номерками до «старих лікарів», інші ж «прийшли на прийом» до лікаря, з яким було укладено відповідну угоду.

Також учасники акції закликали нардепів від Закарпаття підтримати законопроекти щодо медреформи у парламенті, а голові Закарпатської ОДА навіть написали листа-звернення з проханням підтримати зміни у медичній галузі. Наразі лист зареєстровано в облдержадміністрації, його мають передати адресату. Натомість зустрітися особисто з головою ОДА активістам не вдалося.

Чи вплине ужгородська акція на перебіг модернізації сфери охорони здоровʼя, нам не відомо, але очевидно, що медична галузь потребує негайного втручання фахівців, зокрема й на Закарпатті!

zakarpatpost.net