Чому закарпатські діти втікають з дому?

Останнім часом у області все більше дітей почали зникати з дому. Одні – губляться, інші – втікають.

На жаль,часто батькам до свої чад взагалі немає справи. У містах дорослі часто надто заклопотані роботою, а в селах нерідко рідних просто немає вдома, адже там на сезонні роботи часто виїжджають як мати, так і батько,а малюки залишаються з бабусями та дідусями, у яких інколи доглядати за ними немає навіть здоров’я.

А опинившись сам-на-сам зі своїми проблемами неповнолітні відправляються у мандри – шукати щастя. Зокрема, нещодавно zakarpatpost.net писав про хустинку, відсутність якої вдома мати помітила аж через кілька днів, а юнка тим часом жила у хлопця.

Цього року кількість дітей, які тікають із сімей, зросла майже вдвічі. Однак правоохоронці кажуть, що офіційна статистика може не зовсім адекватно відображати реальність – просто люди почали більше довіряти поліції, а тому й частіше звертатися по її допомогу, пише tsn.ua. Фахівці з дитячих справ радять батькам одразу повідомляти про втрату дітей із поля зору, бо своєчасне звернення в поліцію значно зменшує вірогідність вчинення відносно неповнолітніх кримінальних правопорушень. А ще для цього радять тримати під рукою актуальну фотографію.

Психологи ж кажуть, що найголовніша робота починається вже після повернення дитини додому. Мають вибудуватися такі стосунки, щоби дитина повірила: її не кинули, про неї не забули, не розчарувалися, не відмовилися і не відреклися з образи – а навпаки, показали, що любов важливіша за допущену помилку, хоч вона й була дуже болючою. Саме тоді, кажуть знавці підліткової поведінки, можна розраховувати на щире каяття дитини, котре є гарантією неповторення зухвалої втечі в майбутньому.

zakarpatpost.net