Чому закарпатські алкоголіки спиваються настоянкою глоду

Звичайний медичний препарат, який без рецепту можна придбати у будь-якій аптеці… лікує багато недуг, але вживати потрібно лише кілька крапель, а найкраще – їсти живі вітаміни – справжній натуральний глід.

Однак так вважають не всі.

В Ужгороді місцеві алкоголіки полюбляють медикаменти. Глід на спиртовій основі добре б’є в голову, замінює дорогі віна та горілку.

Провізор пані Тамара каже, що не продати засіб не має права, люди за нього  платять гроші, однак дехто відкорковує пляшку прямо в приміщенні аптеки. Тоді доводиться просити бодай вийти на вулицю.

Утім улюбленими місцями застіль просто неба є парки і сквери.

На площі Кирила і Мефодія безхатченки разом із тими, хто любить перехилити зайвого нерідко ховають під  ялинки.

Крім того, там за безцінь можна купити сурогати, які продають навіть на розлив.

Тож чому спиваються закарпатці? Чому не можуть, або просто не хочуть зупинитись?

Питання, на жаль, риторичні.

Тим часом щороку в Україні ставлять на облік 100 тисяч алкоголіків. Загальна їх кількість більше удесятеро, і складає 700 тис. осіб. Це набуває ознак національної епідемії.

Україна за підсумками 2012 року зайняла третє місце в світі по середньому споживанню горілки на людину. Про це свідчать дані рейтингу, складеного на основі даних британської компанії «International Wine & Spirit Research». Згідно з ним, перше місце в даному рейтингу належить Росії (13,9 літра), друге — Білорусі (11,3), четверте — Польщі (7,0), п’яте — Казахстану (5,9). Рівень споживання алкоголю в Україні складає 12 літрів на рік.

Крім того, згідно з даними Національної ради з питань охорони здоров’я кожен рік у нашій державі від алкоголю помирає понад 40 тисяч людей.

zakarpatpost.net