Чи був ажіотаж на кордоні з Угорщиною у ніч безвізу? ФОТО

11 червня о першій годині ночі за київським часом у дію вступив безвізовий режим перетину кордону громадянами України, які мають біометричні паспорти. У ніч безвізу на кордоні з Угорщиною у пункті пропуску «Чоп-Захонь» черг не спостерігалося, передає zakarpatpost.net.

Першою ж перетнула українсько-угорський кордон за біометричним паспортом закарпатка Ірина Бреза. Мить виявилася майже історичною! zakarpatpost.net вітає Ірину з відкриттям нової сторінки взіємовідносин України та країн Європейського Союзу.

За словами угорських прикордонників, безвіз прибрав з процедури перетину кордону бюрократичну складову. Однак варто пам′ятати, що такі моменти, як перевірка грошового балансу, мети поїздки, деяких супровідних документів залишаються без змін, адже Україна не є членом ЄС.

Вже на ранок на пунктах пропуску очікується накопичення більшої кількості громадян, які захочуть відчути переваги безвізового режиму. З ними працюватимуть волонтери, а для пришвидшення процедури оформлення документів на українській стороні вже працюють додаткові спецзасоби для сканування біометричних паспортів. Можливо, відкриють додаткові полоси руху.

У неділю ж переваги безвізу на Закарпатті коментуватиме Президент України Петро Порошенко.

zakarpatpost.net