Скільки коштує цього літа відпочинок у Карпатах

Літній відпочинок в Україні цього року став дорожче на 10-15%. Про це попереджають туроператори і уточнюють, що ті, хто хотів відпочивати бюджетно, повинні були бронювати тури заздалегідь – в березні-квітні.

Сніжана Сергієнко вибирає курорт для сімейного відпочинку. Підрахувала: може собі дозволити тиждень на Азовському морі. Зарубіжні пляжі молодій родині не по кишені.

“Плануємо вкластися в бюджет тисяч вісім, оскільки планую готувати сама, ми подивилися, зніматимемо кімнату, оскільки в готелях дуже дорого”, – каже Сніжана.

Відпочинок на морі цього року подорожчав на 10-15%, говорить директор турагентства Катерина Шилкіна. В середньому родині з чотирьох осіб доведеться витратити тисячу гривень на день, пише «Сьогодні».

“Вартість за особу на добу на першій лінії – середні умови: холодильник, кондиціонер, телевізор – від двохсот п’ятдесяти гривень, для дітей будуть знижки”, – розповідає Шилкина.

Популярні останніми роками курорти Чорного моря – Затока і Залізний порт. Проживання в пансіонаті обійдеться в 300-400 гривень на добу. Найдешевшим варіантом є Арабатська стрілка і узбережжя Азовського моря. Кімнату біля пляжу можна знайти за вісімдесят гривень з особи.

Щоб заманити клієнтів, в курортних зонах цього літа відкривають нові аквапарки і пляжі зі спортивними майданчиками та арт-об’єктами.

Альтернатива морю – Карпати. Але гірський відпочинок теж подорожчав. За тиждень відпустки можна підкорити вершини, відвідати заповідники і зібрати ягід з грибами. Ціни стартують від трьох з половиною тисяч гривень з особи.

“Ціни змінилися, гривня девальвує. Зросли орієнтовно на 25-30%, в деяких випадках на 50%, тому що з’явився попит, масово люди приїжджають”, – розповідає директор туристичної компанії Ярослав Козак.

Пропозицій з житлом в курортних містечках безліч. Козак радить подивитися в інтернеті всі варіанти і вибрати по кишені. А раннє бронювання дозволить заощадити додатково відсотків десять.

zakarpatpost.net