Як два президенти українських дітей на відпочинок проводжали

Президенти України та Словаччини Петро Порошенко та Андрей Кіска відповідно, а також дружина українського гаранта Марина зустрілися з дітьми українських військових і переселенців, які поїдуть на відпочинок до Угорщини.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

«Це майбутнє України. Впевнений, що коли вони будуть дорослі, Україна вже буде членом ЄС. Ми все будемо для цього робити: будемо змінювати країну, будемо захищати нашу державу, будемо захищати демократію, свободу і волю», – зазначив Петро Порошенко.

Президент звернув увагу, що школярі тримали в руках прапорці України та Європейського Союзу і зазначив: «Це є символом єдності Європи і України».

Глава держави з дружиною поспілкувались з дітьми та побажали їм гарного відпочинку. Петро Порошенко також привітав з днем народження одну зі школярок Віолетту Беззуб.

За підтримки Міністерства закордонних справ України та Угорського Уряду вже четвертий рік поспіль в Угорщині відбувається літнє оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, родин переселенців, малозабезпечених сімей та обдарованих дітей з різних регіонів України.

Наразі вже більше 1500 дітей мали змогу відпочити та оздоровитися на курортах озер Веленце та Балатон в Угорщині. З 11 червня по 26 серпня цього року планується прийняти 700 дітей як безпосередньо з території східної України, так і з сімей учасників АТО.

Перша група зі 112 дітей віком від 8 до 15 років прибуде в Угорщину на відпочинок 11 червня.

Крім того, цього року сусідню країну відвідають також переможці міжнародного соціального проекту Книга Добра, який організовується з благословення Кардинала, верховного архієпископа Києво-Галицького Любомира Гузара, за підтримки Міністра Закордонних Справ України Павла Клімкіна та Угорського Уряду. Основною метою та завданням цього проекту є створення книги із цікавими історіями та ілюстраціями про добро із залученням понад 300 тис. осіб.

zakarpatpost.net