Наскільки подешевшала свобода мера Чопа Самардака?

Сьогодні, 13 червня, рішенням Апеляційного суду Закарпатської області меру міста Чопа Валерію Самардаку було переглянуло міру запобіжного заходу, передає zakarpatpost.net.

Нагадаємо, що 31 травня Ужгородський міськрайонний суд обрав підозрюваному в одержанні хабара у 3 тисяч доларів США меру Чопа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в рекордні 1 мільйон гривень. Сьогодні захист вніс дві апеляції – щодо запобіжного заходу та щодо часткового арешту майна.

Відтак апеляцію суд задовольнив частково, залишивши Самардака під вартою. Однак суму застави зменшили майже вдесятеро – до 128 тисяч гривень.

Таке рішення натовп у судовій залі зустрів вигуками «Ганьба!». А присутній на суді Геннадій Москаль зауважив, що «рішення суду не зрозуміле широкій громадськості».

Суд щодо Валерія Самардака триває й у ці хвилини. Є інформація, що зменшену суму застави мер Чопа внесе вже найближчим часом і вийде на волю.

Згодом zakarpatpost.net оприлюднить інформацію із сенсаційної заяви голови ОДА Геннадія Москаля щодо заявника у справі мера Чопа.

zakarpatpost.net