Чи може закарпатець за середню зарплату поїхати до Польщі відпочити

З 11 червня запрацював безвізовий режим України та ЄС

Наші краяни, як правило, їздять до Угорщини,Чехії та Словаччини. У кожного для цього свої причини. Але ми спробуємо відвідали Краків і Варшаву та при цьому підрахували, скільки грошей знадобилося на подорож.

Квиток до Перемишля поки єдиним українсько-польським експресом  коштує 450 гривень. У буфеті два хот-доги обходяться близько в сотню гривень. За ці гроші вдома можна приготувати в дорогу дванадцять бутербродів, передає  «Погляд».

Вже поруч із кордоном відчувається перевага подорожі залізницею. На відміну від автобуса або авто, які стоять в довгих чергах, в “Інтерсіті” паспорт і багаж прикордонники перевіряють під час руху.

Щоб потрапити до Варшави, потрібен квиток вже на місцеву електричку. Коштує майже як вся дорога з України – 350 грн. Прибуття до польської столиці – ввечері.

У Варшаві вибір житла досить широкий. Хостели – від 200 гривень на людину, бюджетні готелі – 300-400 гривень за ніч.

Стандартний квиток для проїзду в громадському транспорті Варшави коштує 4,4 злотих – це близько 30 гривень. Дійсний він протягом сімдесяти п’яти хвилин на всі види транспорту. За цей час можна дістатися до центру з будь-якого кінця міста.

А ось огляд ресторанних цін може туриста засмутити: традиційний польський суп – журек – коштує 25 злотих, це приблизно 170 гривень; пельмені з телятиною в солодкому соусі – 200 гривень.

У Кракові, на відміну від столиці, ціни в кафе не кусаються. Але вигідніше все одно харчуватися продуктами з магазину.

Недороге в Кракові і житло. Ніч в пристойному двозірковому готелі – 400 гривень з людини.

Всього чотири дні подорожі по Польщі обійшлися 4100 гривень. Тобто в середню зарплату таки можна вкластися, щоправда, не в мінімальну.

zakarpatpost.net