На Закарпатті можуть почати масово закривати СТО та майстерні з ремонту техніки

Майстри з ремонту техніки, які працюють поза фірмовими центрами, можуть залишитися без роботи.

Як тільки буде прийнятий законопроект №5419 щодо недопущення зловживань в сфері реєстрації та обігу знаків для товарів і послуг багато сервісів із ремонту різної техніки (СТО, Ремпобуттехніка та інші) припинять своє існування. Залишаться тільки фірмові майстерні, де ціни будуть значно вищими. Про це заявив директор Internet Invest Олександр Ольшанський.

«Як тільки виробник отримує будь-який інструмент впливу на конкуренцію (сертифікація або захист прав інтелектуальної власності, неважливо) і ціноутворення, товари тут же подорожчають на десятки відсотків. Тому ви не зможете відремонтувати машину не оригінальними запчастинами. Авторизований сервіс їх не постачатиме, а в неавторизований ви не зможете піти», – розповів Олександр Ольшанський.

Якщо «помруть» не фірмові сервіси з ремонту мобільних телефонів та іншої електроніки, то тільки в Києві роботу можуть втратити близько 45 тис. осіб, пише ubr.

«Те ж саме стосується асортиментних обмежень. Наприклад, асортиментна лінійка Sumsung в Польщі є в п’ять разів більшою, ніж в Україні », – зазначає Ольшанський.

zakarpatpost.net