Виноградівські персики та абрикоси вже продають в усьому Закарпатті

Молодиця із кількома ящиками дарів садів розповідає, що вирощує персики та абрикоси ще зі школи. Каже, що навчити доглядати за фруктовими деревами навчив її ще дідусь. Наразі вона вміє їх і прищеплювати, і удобрювати, і збирає високі врожаї.

«Клімат у нас сприятливий, шкода не використовувати землю за призначенням. Хтось займається виноградарством, хтось вирощує полуницю, а я живу з того, що виросте в саду – із дерев, – запевняє Ірма Конолош. Господиня хвалиться, що найчастіше продає персики та абрикоси в рідному місті, але нерідко також іде на ринок до Хуста, а часом ідо Ужгорода та Мукачева, особливо у вихідні.

«Даю кілограм по 50 гривень, незалежно від того, чи це персики, чи абрикоси. Плоди лише починають дозрівати, незабаром ціну трохи опущу», – зізнається вона.

Краяни купують «живі» вітаміни досить жваво, розповідають про їхню користь для організму.

Цікаво, що персики називають ще плодами краси,вони дуже корисні для шкіри, надають їй пружності та молодості, а також вони незамінні для зміцнення серцевих м’язів, допомагають відновитися після перенесених захворювань та після стресів.

А от абрикоси є дуже корисними для зору.  Якщо з’їдати близько 200 грамів цих фруктів, то можна себе забезпечити добовою необхідністю організму у вітаміні А. До того ж такою кількістю каротину, як є в персиках, не може похвалитися жоден інший фрукт, що росте на території нашої країни. Магній і фосфор, що входять до складу абрикоса, активують роботу головного мозку, залізо та йод попереджають захворювання щитовидної залози, пектин виводить з організму холестерин і різні токсичні продукти обміну, а сік абрикосів пригнічує діяльність шкідливих бактерій.

Отже, їмо персики та абрикоси, поки сезон.

zakarpatpost.net