Закарпатські поля всіяла ромашка пахуча

Майже  на околиці кожного закарпатського міста, у кожному селі росте дивовижна рослина – ромашка пахуча. Насправді вона наділена унікальними цілющими якостями, але ми часто проходимо повз неї, навіть не замилюючись, наскільки цінною це польова квітка.

До zakarpatpost.net надійшов лист від жінки, яка вирішила поділитися власними враженнями про рослину, а також про те, як за її допомогою вона зцілюється.

У народній медицині застосовують при мігрені, безсонні, катарах шлунка, запаленні слизових оболонок, золотусі, зубного болю, шкірних хворобах, хворобах сечового міхура, при невралгії, дифтерії, хворобах жовчного міхура, після пологів, при колітах, ентероколітах, метеоризмі, затримці менструацій, для загального зміцнення при вагітності , восналеніі очей, при резях і спазмах в животі, при болях в кишечнику, при виразковий коліт, неврологічних болях, хворобах нирок, вух, при пиці, гастриті, флюсі, виразках, екземі, ударах, свербінні, застуді. Відвар (3:40) приймають по 2-3 столові ложки 3-4 рази на день. Настоянку – по 30 крапель.

Відвар (3:40) приймають по 2-3 столові ложки 3-4 рази на день. Настоянку – по 30 крапель З рази на день. Порошок (подрібнені квіти і листя) – по 2 щіпки 3 рази в день.

zakarpatpost.net