Чому чоловікам корисно їсти закарпатські черешні?

Лікарі назвали ягоду, яка має цілющі властивості, а додавання її до раціону забезпечить захистом від багатьох хвороб.

Мова про черешню, цю ягоду рекомендують їсти для профілактики недокрів’я. А оскільки черешня знижує рівень холестерину в крові, вживати її радять усім любителям нездорової їжі, пише novadoba.com.ua. Для людей з ожирінням черешня є вкрай корисною, адже це малокалорійний продукт – у 100 грамах міститься всього лише 50 калорій.

Також ця ягода має болезаспокійливу дію, зокрема, при подагрі, ревматизмі й артриті. Позбавляє від закрепів. Позитивно впливає на роботу всього шлунково-кишкового тракту. До слова, відвар з листя черешні – прекрасний заспокійливий і тонізуючий засіб.

Але треба мати на увазі, черешня підвищує кислотніть та рівень цукру в крові. Червоний барвник може викликати алергію, тому вживання цієї ягоди варто обмежити вагітним, жінкам, котрі годують грудьми, і маленьким дітям. Тоді як жовта черешня не становить такої загрози.

Медики радять їсти черешні за 15–20 хвилин до їжі або через годину–півтори опісля. А найкращим часом для вживання цієї ягоди є ранок, особливо в поєднанні з кашами або сиром.

zakarpatpost.net