Чи зʼявляться в Ужгороді європейські велодоріжки?

У перспективі в Ужгороді може зʼявитися велодоріжка протяжністю 5,6 кілометрів навколо історичної частини міста. Про це zakarpatpost.net повідомила начальник Управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради Ольга Травіна.

«До кінця червня ми подаємо проект на участь в польській урядовій програмі зі співробітництва між Україною, Польщею та Білоруссю. Проект стосується створення в Ужгороді велодоріжок протяжністю 5,6 кілометрів, які утворять коло навкруги історичної частини міста. Відтак веломаршрут поєднає туристичні локації та памʼятки. Це має бути велосипедна інфраструктура європейського рівня з відповідним покриттям, вказівниками, інформаційним супроводом», – розповіла Ольга Травіна.

За словами посадовця, співпраця із закордонними партнерами це не лише гарантія виконання умов, але й мотивація бути дисциплінованими щодо взятих на себе зобовʼязань. На сьогодні Ужгородська міська рада тісно співпрацює з Польщею та Словаччиною і дещо відстає у налагодженні звʼязків із сусідньою Угорщиною.

Велоструктура міста – це давня мрія ужгородців. І тут поки не йдеться про якість чи відповідність європейським зразкам – Ужгороду не вистачає елементарних умов, аби вважатися велосипедним містом. Наразі з велоструктури маємо лише велосипедистів – дисциплінованих, ініціативних, які гуртуються навколо свого захоплення і залучають до велоруху інших. Тепер черга за чиновниками – допомогти громаді отримати «двоколісний комфорт».

zakarpatpost.net