Коли в Ужгороді почнуть вимощувати якісну бруківку

В Ужгороді триває ремонт декількох вулиць. Днями в Інтернеті громадськість бурхливо обговорювала чергове асфальтування в мікрорайоні «Шахта» у зливу.

Загалом у нас побутує навіть народна прикмета: якщо дощить, у місті десь неодмінно асфальтують вулицю, або ж навпаки.

Але мова навіть не про асфальт, а про бруківку.

Вона у нас також заслуговує на краще.

Як раніше писав zakarpatpost.net, яка лише тротуарна плитка на проспекті Свободи, а вимощено її не так уже й давно – у 2008 році.

Однак бруківку там було встановлено неякісну. І вона вже протягом декількох років руйнується.

Зараз, що звісно тішить, почалася реконструкція площі Поштової і хочеться вірити, що там буде вимощено дійсно матеріал належної якості. Але тим часом зовсім не радують тротуари в історичній частині: на набережних, на вулицях Волошина, Корзо, площі Фенцика, Театральній, на яких встановлено бруківку зі шлакоблоків.

І це – у самому серці міста, яке потрапляє у об’єктиви камер та фотоапаратів десятків тисяч туристів і де самим ужгородцям гуляти не зовсім затишно.

Але ж бруківка зі шлакоблоків може бути лише на другорядних вулицях, і то якісна й гарна, а плитка в історичній частині повинна бути або гранітною, або кам’яною, а не якийсь дешевий економ-варіант. Альтернативи не має бути у жодному разі.

Тим  більше, у місті, якому більше, ніж тисяча років і яке є своєрідною брамою в Європу, центр має мати належний вигляд.

На жаль, хоча в нас на дороги списуються чималі гроші, та більша частина з них у плачевному стані, адже ремонтники  працюють не на совість, а, як кажуть, «про людське око» , так, щоб покриття послужило кілька років, а далі аби його знову змінювати…

zakarpatpost.net