Як в Ужгороді щасливі діти екоторби розмальовували. ФОТОРЕПОРТАЖ

З користю і гарним настроєм пройшов сьогодні в Ужгороді майстер-клас із розпису екоторб, який у рамках «Майстерні міста» влаштували члени ГО «Щасливі діти», передає zakarpatpost.net.

Як розповіла zakarpatpost.net голова ГО «Щасливі діти» Ольга Павлова, це не перший подібний захід, який організовують волонтери. А вибір теми майстер-класу члени організації обґрунтовують актуальністю проблеми збереження довкілля.

«Ми провели своєрідний моніторинг і зʼясували, що кожного дня ужгородці витрачають на поліетиленові пакети до 40 тисяч гривень, за які щодоби купуються понад 26 тисяч пакетів. Усі ми бачимо, що частина цих пакетів потім засмічують наші вулиці, парки, сквери. Тому ми вирішили разом із дітьми спробувати вирішити цю проблему. Наші друзі з Ужгородської швейної фабрики надали нам безкоштовно торбинки, а організатори «Майстерні міста» – фарби. Дітки розмалюють на свій смак екоторбинки та заберуть їх собі додому. Це і довкілля збереже, і гроші в родинах дозволить зекономити», – розповіла Ольга Павлова.

За словами організаторів майстер-класу, вони планують провести аналогічний захід і серед чиновників, а потім продати виготовлені екоторби, щоб заробити грошей на подібні соціально-корисні акції.

Про технологію розмальовування екоторб розповіли самі діти, які дуже чекали на захід і заздалегідь реєструвалися для участі у мережі Facebook.

Отож на екоторбі треба зафіксувати трафарет, потім нанести спеціальну фарбу для тканин. Розмальовану торбу діти сушили просто неба під сонечком. А вже вдома разом із батьками нанесений малюнок діти попрасують. Така екоторба слугуватиме довго, а створений дітьми кольоровий дизайн триматиметься тривалий час.

Вже завтра, 21 червня, у рамках «Майстерні міста» з ужгородцями говоритимуть про сприйняття дітей з інвалідністю в умовах інклюзивного класу, про сучасні бібліотеки, утримання домашніх тварин, займатимуться йогою під відкритим небом тощо.

zakarpatpost.net