Закарпатських жуків-знахарів у столиці продають по 700 гривень

Тим часом, як Закарпаттям розгулюють жуки-знахарі, у столиці їх продають по 700 гривень

Комах у нашому краї велике розмаїття. У тому числі – рогачів, хрущів та їм подібних.

На жаль, необачні перехожі нерідко розтоптують їх, адже вони впевнено курсують містами, а під ноги дивляться далеко не всі пішоходи.

Та й жучків у нас не надто цінують, навіть червонокнижких.

Тим часто журналісту zakarpatpost.net  днями трапилось на очі оголошення на ОLХ.

Жінка з Києва пропонувала придбати закарпатських екологічно чистих жуків по 700 гривень за тисячу комах, яких назвала знахарями, мовляв, сама своїми руками назбирала їх у Карпатах.

«Жук-знахар вилікує від раку, діабету, гастриту, астми, псоріазу, СНІДу і ще майже від 70 захворювань, – йшлося у повідомленні. – Їх не потрібно прикладати до хворого місця або робити з них настоянку. Досить проковтнути живими, не розжовуючи . Вмираючи в вашому шлунку, вони виділяють ферменти, які змушують працювати імунітет».

Чесно кажучи, така гучна заява дуже здивувала,тому захотілося знайти дещо більше про диво-комах. Виявляється, мода на таке лікування почалася за кордоном у 2001 році. Хто автор ідеї і з чого він придумав, що треба ковтати чорнотілок (саме так науково називаються жучки), ніхто точно не знає. А тепер ось на жуків підсаджують наших земляків.

Інтернет-«лікарі» прописують навіть цілий курс і радять приймати спочатку одного жучка, на наступний день заковтнути двох, потім трьох і так далі, доводячи до 60-70 в день, відтак зменшуючи кількість у зворотному порядку до одного. А вживати «ліки» треба чомусь не один-два курси, а впродовж усього життя. Так що для віртуальних «цілителів» наші жучки – немов кури, що несуть золоті яйця.

Чи справді вони настільки чудодійні – судити не будемо, зазначимо тільки, що закарпатці тепер мають шанс непогано заробити на розповсюджених у нашому краї комахах.

zakarpatpost.net