Яким був раніше відпочинок на морі?

Отримав путівку? Ти крутий і в санаторії вже чекають. Не отримав – не біда. Приватний сектор, третя лінія. вигоди на вулиці. Ну а для екстремалів – варіант відпочинку “дикунами”. В наметах і тиждень з немитою головою. А ще пахлава медова, дискотека попсова. Вперед до моря!

Планова економіка і плановий відпочинок. Море лише для справжніх трудяг і чітко за графіком.Та навіть коли омріяна путівка в кишені – відчалити на курорти не так і просто. Залізничні квитки – справжній дефіцит. Зайвий до Криму оцінювався ледь не в цілу зарплату.

Плацкарти потягів південного напряму – останній рубікон на шляху до моря. В пекельній духоті і під запах варених яєць – все одно не було щасливіших пасажирів, пише 24tv.ua.

Головне ж звичайно – побачити море. Хтось його пам’ятає з дитинства, але в тій країні так щастило не всім. Згоріти могла й путівка, якщо вчасно не прибути в санаторій. Хоча там насправді ніхто нікого особливо і не чекав.

Можна було приїхати в санаторій і практично півдня поселятися. Бо кастелянша пішла погодувати курей і нема лікаря, який має підписати. Я пам’ятаю таку історію коли ми не могли поселитися в санаторій протягом доби, – розповів шеф-редактор сайту 24 каналу Анатолій Яворський.

Санаторний відпочинок передбачав не лише проживання і харчування, а й цілу низку медичних процедур. Так зване оздоровлення. Працівникам солідних державних підприємств часто щастило потрапити у порівняно хороші санаторії. Але бували й путівки в будиночки на курячих ніжках.

Не дуже відрізнявся й відпочинок в приватному секторі. Тут звичайно все не за путівками, а отже – широченний вибір. Ціни коливалися залежно від розташування. Найбільше цінувалася перша лінія. Підприємливі господарі старалися максимально заселити свій райський куточок.

Приватний сектор – це дах над головою і як правило кухня для приготування їжі. Жодних додаткових сервісів. Особливий колорит – відпочинок дикунами. Тобто безкоштовно десь у наметах чи автомобілі. На такі пляжі часто добиралися автостопом. Правда тоді цей спосіб мандрівки так ще не називався. Відпочинок дикунами це абсолютна відірваність від благ цивілізації. Таке звичайно більше подобалося непретензійній молоді.

zakarpatpost.net