Слава Автодору?! Наша держава посіла за якістю автошляхів 137 місце у світі зі 144

Україна посіла за якістю автошляхів 137 місце у світі зі 144. Як відзначається у звіті про глобальну конкурентоспроможність, підготовленому експертами Світового економічного форуму, якість українських доріг оцінили в 2,3 бала з 5.

Найкращі дороги у Франції, Об’єднаних Арабських Еміратах і Сінгапурі (усі отримали по 6,5 бала). В десятку найкращих також потрапили Португалія, Оман, Швейцарія, Австрія, Гонконг, Фінляндія і Німеччина, пише dt.ua.

Найгірші дороги, на думку міжнародних експертів, у Молдові – їхню якість оцінили в 1,5 бала. У нижній частині списку також опинилися декілька європейських країн, включаючи Польщу (2,6 бала), Болгарію (2,5 бала) і Румунію (1,9 бали). З країн СНД у список найгірших потрапили, окрім України, Киргизія (2,5 бала) і Росія (також 2,3 бали).

Кращі за українські шляхи у Казахстані, який посів 117 місце з 2,7 бала, Таджикистані (98 місце, 3,2 бала) і Азербайджані (67 місце, 4,0).

Раніше повідомлялося, що в даний час “Укравтодор” веде активний ремонт автодоріг. За запевнення організації, станом на 24 лютого шляховики вже ліквідували ямковість на 85% основних доріг загального користування державного значення.

zakarpatpost.net