Скільки молодят одружилося в рамках проекту «Шлюб за добу»

У грудні минулого року в Ужгороді стартувала послуга «Шлюб за добу». Її широко розрекламували ЗМІ, але громадськість сприйняла двозначно.

Хтось переконував, що це сприятиме збільшенню кількості фіктивних одружень, а хтось навпаки – був у захваті від можливості якомога швидше одягнути обручку.

Як виявилося, проект став популярним.

Цією послугою у межах держави вже встигли скористатися  15 тисяч молодих пар.

Про це, зокрема, повідомив міністр юстиції Павло Петренко. За його словами, з тих пар, які вирішили скористатись спрощеною процедурою реєстрації шлюбу, лише близько 3% розлучилися.

– Незважаючи на блискавичність одружень в рамках проекту “Шлюб за добу”, вони довели свою міцність. Лише 2-3% розлучень припадає на 15 тисяч шлюбів, укладених за час дії проекту, – наголосив він.

Слід зазначити, що вартість послуги – оформлення та проведення шлюбної церемонії за 24 години – коливається від 150 гривень до 6 тисяч гривень, залежно від міста та обставин.

Наагадаємо, що проект діє в містах: Київ, Львів, Ужгород, Одеса, Херсон, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Вінниця, Дніпро, Луцьк, Миколаїв, Кам’янець-Подільський, Рівне, Житомир і Харків.

Фото: Альберт Ханбиков

zakarpatpost.net