Цікаві місця: Нижнє Солотвино

Село Нижнє Солотвино Ужгородського району зачаровує з першого погляду.

Якщо на землі існує рай то, здається, він саме там.

У долонях пралісів розташовано два оздоровчі  комплекси.

Як йдеться у Вікіпедії, перша згадка про село на річці Солотвинка датується 1405 роком і стосується майнових відносин. В письмових джерелах Нижнє Солотвино відоме під назвою «Slatina». У XIV—XV ст. власниками населеного пункту  були шляхтичі з с. Холмець, згодом, у XVI ст. — родина Корлат. У 1427 році в селі нараховувалось 23 будинки. В 1567 році – їх було лише три. А от у 1599 році у селі жило  17 родин. Протягом XVII —  початку XVIII ст. у населеному пункті мешкало знову всього 2-3 родини. У 1715 році Нижньому Солотвині було лише 6 будинків, власники яких обробляли панські виноградники.

Наразі там проживає 836 осіб.

Місцина справді не просто приваблива, а нагадує Едемський сад.

Старезні дерева дишуть в очі свіжістю, як і гірська річка.

Крім того, там є термальні джерела, які лікують захворювання органів дихання, системи кровообігу, опорно-рухового апарату, порушення обміну речовин. Гарячі джерела використовуються також  комплексно в програмах антистресової терапії, омолодження, лікувального голодування, корекції фігури і зміцнення імунітету.

Під шум води і спів пташок хочеться вдихати життя на повні груди.

Про село існує навіть легенда, що в урочищі Деренівка, серед чудових краєвидів народжується особлива цілюща вода, яка ще чотири століття тому прославила курорт та цю місцевість на всю Європу.  Кажуть, що вона повертала здоров’я, силу і навіть молодість. Аристократи, воєначальники, купці та митці приїжджали туди, щоб відвідати купальні та напитись життєдайної вологи.

Чи правда це чи ні – стверджувати не будемо, однак вишукана місцина дійсно заслуговує на увагу.

zakarpatpost.net