У екс-ужгородця Шуфрича народилася донька Марія

Боксер Володимир Кличко став кумом колишнього “регіонала” нардепа Нестора Шуфрича і Оксани Марченко, дружини Вік­тора Медведчука. Останній, у свою чергу, кум президента Росії Володимира Путіна. “Дорогі брати і сестри! У суботу, 10 червня, ще в однієї дівчинки з’явився Ангел Хранитель! У святій Лаврі ми з Володею похрестили Марію – донечку Каті і Нестора Шуфрича. Святе таїнство звершив блаженніший Онуфрій”, – написала Оксана Марченко у Facebook.

Кумівство – це ХВОРОБА нашого покоління. Ще років 50 приречені перебувати в такому стані. Воно – одне з головних джерел української корупції. Адже вона проявляється не тільки, коли беруть хабарі. А й коли робимо послугу близькій людині, наприклад, за державний кошт, пише gazeta.ua.

Вадим ВАСЮТИНСЬКИЙ, 62 роки, соціальний психолог
Вадим ВАСЮТИНСЬКИЙ, 62 роки, соціальний психолог

Наївно сподіватися, що представники влади будуть психо­логічно інакші, ніж більшість людей. Ми часто обурюємося корупції у верхах. Хоча теж маємо якісь повноваження в суспільстві і зловживаємо ними на користь “своїх”. НАДАЄМО ПЕРЕВАГУ БЛИЗЬКІЙ ЛЮДИНІ – навіть якщо та не має здібностей.

Однак це не значить, що не варто висувати претензій до влади. Якщо ідеш туди, то повинен не зважати, хто твій кум чи друг, а хто – ні. Більшість наших можновладців не здатні розпрощатися з цим.

Кумівство в нас поширеніше, ніж у польському чи російському суспільстві. Українці більше колективісти у своєму близькому середовищі. А росіяни зорієнтовані на цінності “великої Росії”.

З одного боку, це додає нам сили та згуртованості.

З другого, ТРИМАЄ В БОЛОТІ

zakarpatpost.net