Скільки краян купують товари в Інтернеті

При цьому більше 70% операцій купівлі-продажу в онлайн-магазинах відбуваються за безготівковим розрахунком

Зростання електронної комерції в Україні в 2016 році склав мінімум 40-45%, кількість українців, які роблять покупки в Інтернеті, продовжує збільшуватися, вважає співзасновник компанії “Нова пошта” В’ячеслав Клімов.

“Ми можемо служити одним з найголовніших датчиків стану e-commerce в Україні та економіки в цілому … Ми перевезли в 2016 році для e-commerce 25 млн посилок – зростання склало 50%. Динаміка продажів e-commerce, за даними нашої компанії, по -колишньому обганяє інші сегменти. Це найбільш швидкозростаюча індустрія в українській економіці “, – цитує Климова ubr.ua.

За його словами, в Україні частка онлайн-покупок становить близько 3% всіх продажів рітейлерів, однак вона, “безумовно, буде збільшуватися”.

Також, за його даними, в Україні в даний час близько 18% населення (3,6 млн осіб) Роблять покупки в Інтернеті, при цьому 71% операцій відбуваються за безготівковим розрахунком.

“Ми прогнозуємо, що перспектива найближчого майбутнього – це вчасна доставка. Клієнт стає більш вимогливим… Ідеальна доставка – яку ніхто не помітить”, – зазначив співзасновник “Нової пошти”.

Як повідомила представник компанії GFK Ukraine Лідія Кулиба, наразі середній термін доставки всіх категорій товарів в Україні не перевищує одного тижня, однак у споживачів спостерігається велика зацікавленість у скороченні термінів доставки.

Крім того, згідно з дослідженнями GFK Ukraine, з кінця 2016 року в Україні вперше за період кризи спостерігається тренд до відновлення покупок товарів першої необхідності.

“Ми побачили тенденцію, що до кінця 2016 – початку 2017 роки українці повернулися до відкладених покупок, перш за все, товарів першої необхідності. Найчастіше, це була велика побутова техніка”, – резюмувала експерт.

zakarpatpost.net