Син зрікся від хворого безпритульного мукачівця. Людина потребує допомоги

Чоловік заперечував, що в нього є близькі. Із сином протягом тривалого часу не підтримував стосунків.

Утім сам він потребує допомоги.

Про це повідомляє Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

«Днями працівники управління знайшли паралізованого пенсіонера, який перебував у жахливих умовах у гуртожитку. Інспектори викликали карету швидкої допомоги для госпіталізації, проведення медичного огляду та надання першої медичної допомоги, – йдеться у повідомленні. – У лікарні незнайомець запевнив, що він одинокий, тому було розпочато процедуру його влаштування в притулок. Згоду на це він дав. Під час збору документів, з’ясувалося, що у чоловіка немає паспорта. Розпитавши його, вийшли на жінку, яка начебто зобов’язалася колись за ним доглядати й забрала паспорт. Соцінспектори зустрілися з нею, вилучили паспорт дідуся і його пенсійну картку. У паспорті зауважили запис про наявність сина. У ході з’ясування обставин підтвердили той факт, що дідусь не одинокий. Це забрало у нього право на безкоштовне перебування у притулку. Роздобувши контакти сина, дізналися, що через певну сімейну драму дороги рідних людей колись розійшлися. Родина сина не визнає дідуся. Тим часом, його виписують з лікарні і він змушений повернутися в гуртожиток. Здійснювати соціальну опіку над ним не можемо: дідусь лежачий і не самотній. В кімнаті трохи прибралися. Єдине, чим ще можемо допомогти – забезпечити памперсами та одягом. Крім того, є можливість забезпечення деякими харчами через благодійників. Але чоловікові потрібен особливий догляд. Тому просимо відгукнутися людей, які могли би за ним доглядати на добровільних засадах.

У Мукачеві наступного року очікується відкриття сучасного хоспісу на кілька десятків місць. А до того часу дуже сподіваємося на об’єднання зусиль».

Тому працівники управління закликають усіх небайдужих краян, людей доброї волі, волонтерів, представників благодійних та релігійних організацій допомогти недужому чоловікові.