Як жити двом в одному тілі: неймовірна історія сіамських близнюків

У місті Нью-Джермани, штат Міннесота, живуть сіамські близнюки Ебігейл і Бріттані Хенсел. На двох у дівчат два хребта, два серця (кровоносна система загальна), два шлунки, три нирки, три легких і загальні статеві органи.

Це четвертий зафіксований випадок, коли близнюки з такою анатомією вижили. При цьому кожна сестра відчуває дотики тільки до своєї половині тіла і може контролювати тільки одну руку і одну ногу. За 27 років Еббі і Бріттані навчилися настільки добре координувати рухи, що без труднощів катаються на велосипеді, плавають, грають у волейбол і на піаніно і навіть здали на права.

Де в Закарпатті є «сестра» Копанської криниці близнюків

У дівчат різний зріст. У Еббі – 157 сантиметрів, а її сестра на десять сантиметрів нижче. Довжина ніг у них теж різна, і Бріттані доводиться одягати взуття на більш високому каблуці або ходити навшпиньки, щоб не кульгати.

Навколишнім часто здається, що дівчата вміють читати думки один одного. Для них закінчувати пропозицію, розпочате сестрою, – звичайна справа. В одному з інтерв’ю вони згадали про випадок, коли хтось із них запитав: “Ти думаєш про те ж, про що і я?” З’ясувалося, що так і є, після чого дівчата вимкнули телевізор і вирушили читати книгу. Лікарі пояснюють це тим, що окремі ділянки їх нервової системи перехрещуються, пише gazeta.ua.

У чому секрет закарпатського села близнюків

Коли у сестер виникають розбіжності щодо того, чим би їм зайнятися, вони кидають монетку або питають поради у батьків. У дитинстві, бувало, Еббі і Бріттані навіть билися.

Зараз дівчата закінчили університет, захистивши два дипломи. Викладають математику в середній школі і отримують одну зарплату.

zakarpatpost.net