Селфіфан чи реаліст? Науковці назвали 4 типи користувачів Facebook

Команда науковців Університету Брігама Янга в американському штаті Юта визначила, що існує 4 типи користувачів соцмережі Facebook.

Учені проаналізували профілі 2 мільярдів користувачів та запропоновані їм анкети, у яких потрібно було оцінити 48 тверджень, пише УП. Життя з посиланням на  The Independent.

В результаті дослідникам вдалося поєднати усіх учасників опитування у 4 категорії: реалісти, лідери думок, селфіфани й спостерігачі.

Реалісти сприймають Facebook як спосіб продовжити стосунки, які у них є у реальному житті із людьми, котрих вони знають особисто та постійно спілкуються.

У списку друзів у них зазвичай до ста людей – родичі, колеги, друзі, однокурсники. Наприклад, соцмережа допомагає їм виявляти почуття та стежити за життям родини.

Лідери думок рідко пишуть про себе, натомість жодна резонансна подія не обходиться без їхнього коментаря.

Вони завжди намагаються пояснити, що насправді відбулося, визначають #зрадою чи #перемогою стала та чи інша подія. Профіль у Facebook для них – спосіб висловитися, а не підтримувати контакти із родичами й друзями.

Селфіфани постійно викладають свої фото й відео, щоб зібрати якомога більше лайків. Вони переконані, що чим більше лайків стоїть під їхніми постами, тим більше їх люблять віртуальні друзі, розуміють та поділяють їхні думки.

Спостерігачі на Facebook більше орієнтовані на те, щоб підглядати за життям інших. На аватарці у них напевне ведмедик із квіточкою або кінь, який перестрибує через прірву.

Їм набагато цікавіше заходити на сторінки друзів і дивитися, чи не одружилися вони, наприклад, хто куди переїхав та на якій посаді тепер працює.

zakarpatpost.net