У історії з мукачівським дідусем-інвалідом є продовження. Горе-син і надалі не визнає батька

Як повідомляє управління праці та соцзахисту населення м.Мукачева, чоловікові допомогли небайдужі містяни, а горе-син і надалі відмовився доглядати за батьком.

«Інформуємо про долю дідуся, якого наші соціальні інспектори, здійснюючи у гуртожитку перевірку цільового використання сім’ями «дитячих» грошей випадково виявили в одній з кімнат гуртожитку. Нагадаємо, що дідусь лежав непритомний просто на підлозі свого занедбаного помешкання. Швидкою чоловіка було доправлено до лікарні, де його пролікували. Тим часом, ми з’ясували, що права на влаштування до будинку престарілих на пільгових умовах, дідусь не має, бо не одинокий.

Утім, родина сина відмовилася доглядати за ним. З їхніх слів стало зрозуміло лише те, що таким стосункам передувала певна сімейна драма. Оскільки чоловік не самотній, надати соціального робітника для того, щоб допомагав йому по господарству, ми також не могли. Тому й звернулися через соціальні мережі про допомогу. На жаль, ніхто не відгукнувся і не забажав брати під опіку немічного дідуся.

Доглядальницю знайшли наші соціальні інспектори. Кімнату поприбирали, для ліжка придбали матрац, люди доброї волі поділилися телевізором і продуктами харчування. Крім того, дідусеві повернули документи і пенсійну картку. Їх раніше вилучила його знайома, як обіцяла доглядати, але покинула його напризволяще.

Також дідусеві щомісяця через наше управління надходитимуть кошти на памперси, а одна з благодійних організацій висловила готовність забезпечувати старенького продуктовими наборами. Різницю можна побачити на фото. Дідусь дав згоду на оприлюднення і щиро дякує усім, хто не залишив його у біді», – йдеться у повідомленні.