У Хусті на Хустеці поселилися дикі качки, а в одному зі спальних районів потруїли собак

Хоч ці милі пернаті не дивина для Ужгорода, де їх мешкають десятки, а то й сотні, то для міста над Тисою вони виглядають досить екзотично.

Принаймні дивує те, що середовищем проживання вони обрали не чисті Ріку чи Тису, а Хустець, який є розплідником інфекцій.

Плавають вони неподалік центрального міського ринку у брудній воді, в яку мешканці прилеглих вулиць спускають каналізаційні стоки. Утім там є риба і птахи якось призвичаїлись

Але спокійно плавали вони недовго. Днями за ними місцеві роми вже влаштували полювання, щоправда, без рушниці. На щастя, птахам вдалося втекти. Але чи на довго – невідомо.

Вражає те, що ловили пернатих прямо в центрі міста, та ще й серед білого дня на очах у десятків свідків, із яких браконьєрам ніхто не зробив зауваження.

Загалом у Хусті, принаймні на його околицях, за птахами та зайцями полюють часто.

Видно, через це більшість граційних красенів таких як лебеді обирають для проживання інші міста.

Крім того, як стало відомо zakarpatpost.net, днями на вулиці Володимирській хтось із місцевих мешканців розставив отруту і потруїв як бездомних, так і частину домашніх собак.

У будь-якій цивілізованій країні світу винуватця за таке позбавили б волі, але в нас його не те що  ніхто не шукав… а навіть із заявою до поліції не звертався.