Які з професій є найбльш затребуваними?

У першому півріччі 2017 року роботодавці розмістили на 29,3% більше вакансій, ніж за аналогічний період минулого року. Зарплати зросли на 19%.

Повідомляє Work.ua.

“Найбільше платять у Києві – в середньому 8400 гривень, Одесі та Харкові – 7900 і 7300 відповідно. Цікаві результати показало дослідження найбільш затребуваних професій. Вся десятка – робітничі професії. І це підтверджує тренд на їх дефіцитність, який формувався в останнім часом. Якщо порівняти середню зарплату в такій престижній категорії, як “Фінанси і банк” з зарплатами в категорії “Будівництво та архітектура”, видно, що протягом останніх трьох років фінансисти заробляють менше. Причому досить суттєво, в середньому на 52%”, – розповів Сергій Марченко, директор із розвитку сайту Work.ua.

В Україні простежується тенденція до збільшення попиту на робочі і скорочення на фінансові, юридичні спеціальності. Найбільший приріст за останні два роки показали такі професії, як оператор АЗС, вантажник і асистент стоматолога. Також в ТОП-10 потрапили різноробочі, пакувальники, водії вантажівок, покоївки.

zakarpatpost.net