Нове приміщення представництва НАТО відкрили у столиці, передає “5 канал“. Представництво об’єднає офіс зв’язку та центр інформації і документації Альянсу, які раніше розташовувалися в різних будівлях.

У представництві працюватимуть 50 фахівців, при чому третина з них – іноземці . Зокрема, допомагатимуть Україні в реформуванні, щоб наблизити країну до стандартів НАТО, а також, як результат, підвищити обороноздатність країни. В церемонії відкриття взяли участь віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Нове приміщення і нові умови роботи представництва НАТО дадуть можливість ефективніше працювати нам спільно задля того, щоб допомогти Україні у процесі її реформування і підвищити рівень витривалості й обороноздатності країни. Відкриття нового приміщення – це ще один приклад партнерства, яке поглиблюється між Україною та НАТО”, – зазначив Столтенберг.

“НАТО вперше у своїй історії створює унікальне представництво саме в Україні – країні, яка має статус особливого партнера. У жодній іншій країні-партнері Північноатлантичного Альянсу НАТО немає подібного повномасштабного дипломатичного представництва”, – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

zakarpatpost.net