35 дітей-сиріт родинного будинку «Моя нова сім’я» із Ужгорода відвідали Угорщину

Діти відпочивали на запрошення тамтешніх благодійників – громади русинів.

Розташувався літній табір на базі аграрного коледжу у місті Кецел, де здобувають освіту студенти з усієї Європи.

Вихованці родинного будинку мали можливість відвідати з екскурсією Кечкемет, п’яте за величиною угорське місто, побувати у мерії, в депутатській залі, дізнатися історію південної частини Угорщини.

Також у Кечметі діти відвідали зоопарк, у якому мешкають тільки хворі тварини, що потребують допомоги.
Цікава і різноманітна програма чекала на ужгородських дітей, як пізнавальна – діти дізналися багато цікавого про історію Кецела, традиції угорського народу, звичаї, мали можливість власноруч малювати на тканині під час майстер-класу у Кецельському будинку культури.

А також дітлахи чудово відпочили, відвідавши басейни, термальні озера, щодня ласуючи солодкими угорськими абрикосами та вишнями.

На знак подяки у передостанній вечір вихованці родинного будинку «Моя нова сім’я» влаштували для угорських друзів справжній концерт з піснями, танками та віршами.

Така цікава подорож, звичайно, не відбулась б без благословіння та підтримки архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, о.Димитрія, допомоги меценатів – Йожефа Ердеші та Анни Кузьми, Тийглаш Ондраша, генерального консула України в Ніредьгазі – Аркадія Гупало, ТАЧ Проджект, Романа Богуславського, Ольги Травіної, Анатолія Микули, директора заводу Jabil.

zakarpatpost.net