На Хустщині скандал. Технічним працівникам шкіл із травня не виплачують зарплати

Боргують уже три місяці

Після чергових урядових новацій технічних працівників шкіл вивели з освітянської субвенції, а фінансування на виплату їм зарплат  переклали на місцеві бюджети.

У зв’язку з цим перед закінченням навчального року педагогічний склад освітян району отримав і заробітні плати, і відпускні, а техпрацівники досі сидять без грошей.

До  zakarpatpost.net вже надходили листи з проханням допомогти висвітлити проблему, а днями нам ще й зателефонувала  прибиральниця одного з навчальних закладів Хустщини. Жінка наголосила, що вже три місяці чекає на зарплату, скоро й канікули закінчаться,  а грошей все немає й немає. При цьому вона зауважила, що проживає одна, є вдовою і додаткового заробітку не має. Наразі в неї немає коштів навіть на те, аби придбати хліб.

Прокоментувати ситуацію і пояснити, у чому ж справа zakarpatpost.net звернувся до голови Хустської РДА Назарія Павлія.

«Так, така ситуація дійсно має місце і справді через те, що голова Хустської районної ради Олександр Михайлович Пацкан не може чи не хоче організувати належної роботи ради. Ще 7 липня поточного року депутатським корпусом Хустської районної ради було внесена вимога керівництву ради про скликання позачергової сесії ради у найкоротші строки. Таке ж клопотання було внесено і мною у відповідності до закону О. М. Пацкан Міг зібрати сесію вже 8 липня. На підтримку наших клопотань технічний персонал шкіл зібрав сотні підписів, з такими ж вимогами зверталися до голови ради і директори шкіл, голови профспілкових організацій. Всім, як одному, керівництво ради обіцяло скликати сесію найближчим часом. Однак, вдумайтеся у цей цинізм та зухвальство керівництва ради, – сесія була скликана розпорядженням тільки 18 липня і призначена вона не на 19 липня, як зробив би кожен відповідальний та компетентний керівник, а аж на 28 липня. Тобто весь район через одного голову ради вимушений чекати ще більше двох тижнів для виплати заробітніх плат, в той час як це можна вирішити за день чи два. Так от ситуація виглядає таким чином, що фінансування заробітніх плат умисно блокує керівництво ради,- наголосив очільник Хустщини.

Також зі слів пана Назарія, на виплату зарплат не вистачає 22 мільйони гривень.

Слід зазначити, що сесія Хустської райради призначена на 28 липня, у той час, коли обласна проходитиме 27 липня.

Виходить, що районна рада чекає, чи дасть область Хустщині гроші. Якщо ні, то їх виділять із місцевого бюджету, а якщо так, що ці фінанси можна буде заощадити. Цікаво, на що…

Депутати кажуть, що на дороги.

Але ж із такої мізерної суми можна відремонтувати менше кілометра дорожнього покриття. А люди тим часом не мають за що жити. Тож чи варті кілька ям під колесами такої жертви?

zakarpatpost.net