Хустську райраду нині обезголовили, а «невідомі захопили приміщення»

Сесія Хустської районної ради проходила в напруженому, як ніколи, режимі.

Такого на Хустщині ще не було.

До початку зібрання до відділу поліції поступив дзвінок про те, що приміщення захопили невідомі. Ними насправді виявилися керівники апарату РДА, які фактично нічого не захоплювали, а просто прийшли на роботу.

На саму ж сесію зібралося сільські голови, чимало громадськості, представники ЗМІ та  правоохоронці.

Із-за градусу напруги складалося враження, що в залі засідань знаходиться вибуховий пристрій, детонатор якого от-от запрацює.

Оскільки депутати не змогли отримати  планшети для голосування, голосували в ручному режимі.

А розглядалися під час сесії вкрай важливі для Хустщини питання – будівництво скандальних міні-ГЕС та виплата зарплат технічним працівникам сфери освіти.

Про проблему з неотриманням грошей окремі з них неодноразово зверталися до редакції  zakarpatpost.net.

Отже, ці два питання й стали ключовими під час зібрання. І відрадно, що народні обранці обидва вирішили позитивно. Отже, малих електростанцій у Хустському районі не буде і освітяни врешті-решт отримають кошти, на які чекають від травня місяця.

Проте із-за конфлікту, що назрів між райдержадміністрацією та районною радою робота  району тривалий час паралізувалася.

Тому до порядку денного депутати вирішили включити ще одне питання – про  дострокове припинення повноважень  голови райради Олександра Пацкана та його заступника Івана Рогача.

І більшістю голосів було прийнято рішення звільнити їх із займаних посад.

Отже, завтра народні обранці обиратимуть собі нового керівника.

zakarpatpost.net