Борис Андресюк: «Моїм улюбленим місцем є Закарпаття, де буваю по кілька разів на рік»

Відомий політик, директор Інституту дизайну та реклами Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Борис Андресюк представить тематичну серію своїх фоторобіт «Пейзажі світу». Виставка відкриється 31 липня в Музеї видатних діячів української культури. Для експозиції, ініційованої Спілкою фотохудожників, була відібрана 21 робота, пишуть ФАКТИ. Це знімки останніх чотирьох років, зроблені в унікальних місцях світу, а також неповторні українські пейзажі.

– Для мене важливо показати разом зі світовими пейзажами українські краєвиди, – каже Борис Андресюк. – Це і є метою виставки. В нашій країні дуже багато прекрасних місць. Мене як фотохудожника буквально заворожує Вилкове в Бессарабії, звідки я родом. Регулярно їжджу туди, знімаю рожевих пеліканів, занесених до Червоної книги. Також мені цікавий спосіб життя старообрядців, які оселилися там після церковної реформи патріарха Никона.

Ще одним моїм улюбленим місцем є Закарпаття, де буваю по кілька разів на рік. Одного разу мені вдалося зробити там унікальні кадри. Як то кажуть, опинився в потрібний час у потрібному місці. 15 березня 2015 роки я запам’ятав на все життя. Увечері, коли лягав спати, всюди вже була перша яскрава зелень. Прокидаюся вранці – все вкрите снігом! Я почав знімати, вийшли неймовірні фото, які колеги порівнюють з роботами відомого художника Пітера Брейгеля. Найбільше люблю фотографувати заходи і світанки.

zakarpatpost.net