Рейтинг діяльності голів ОДА: очільник Закарпаття Москаль посів третє місце

Комітет виборців України склав «Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року». Раніше було оприлюднено звіти за підсумком 2016 року та за І квартал 2017 року.

У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій.

Очолила рейтинг, як і за підсумками І кварталу цього року, голова Харківської ОДА Юлія Світлична. На друге місце з четвертого піднявся голова Тернопільської ОДА Степан Барна. На третє місце з п’ятого піднявся очільник Закарпаття Геннадій Москаль. Очільник Кіровоградської області Сергій Кузьменко втратив одну позицію та посів четверте місце у рейтингу. Замикає п’ятірку лідерів очільник Донецької області Павло Жебрівський, який за підсумками І кварталу посідав друге місце.

Середній результат (верхня частина) продемонстрували Сумська, Вінницька, Чернігівська, Житомирська, Миколаївська, Львівська та Дніпропетровська області. Нижня частина “середняків” – Київська, Одеська, Луганська, Запорізька, Хмельницька, Херсонська та Полтавська області.

Місця наприкінці рейтингу посіли Івано-Франківська (Олег Гончарук), Чернівецька (Олександр Фищук), Рівненська (Олексій Муляренко), Волинська (Володимир Гунчик) та Черкаська (Юрій Ткаченко) області. На останню сходинку з 21-ї, яку вона посідала у першому кварталі, змістилася Черкаська область. На одну сходинку – з останньої – піднялася Волинь. Результат Рівненщини – не змінився, а Буковина піднялася на дві сходинки з передостаннього місця. На думку експертів, керівники областей, які посіли останні місця у рейтингу, перебувають у зоні “ризику” та найближчим часом можуть втратити свої посади, якщо суттєво не покращать результати.

Рейтинг діяльності голів ОДА: Фищук знову пасе задніх
Рейтинг діяльності голів ОДА: Фищук знову пасе задніх
Рейтинг діяльності голів ОДА: Фищук знову пасе задніх

zakarpatpost.net