Туристи навчають закарпатців розкутості

Двоє закоханих лежать на газоні на Петефі в обнімку. Під готовою хлопця ранець. Дівчина прилаштувалася поруч. Вони розстелили собі килимок і насолоджуються теплою дниною.

З їхньої поведінки видно, що вони немісцеві. Закарпатці не звикли лежати в центрі міста на траві та й виявляти почуття в людних місцях у нас соромляться.

А пара собі безтурботно відпочиває і не звертає увагу на косі погляди у свій бік. Їм байдуже, чи це подобається комусь.

У інших більших містах України така поведінка є нормою. У країнах Європи – також. До нас же подібний стиль поведінки тільки приходить… і то… разом із гостями.

На набережній Незалежності журналіст zakarpatpost.net також зустрічає гостей. Двоє з них сидять на лавиці. Третій лежить на газоні головою донизу. Можливо, навіть задрімав. Поруч ідуть двоє жінок і починають бурхливо обговорювати хлопця. Кажуть, що напився.

Насправді ж юнак таким чином просто рятується від втоми.

Наші ж краяни за звичкою реагують негативно. А якщо людина лежить, вона необов’язково хильнула зайвого, або вона є безхатченком, їй може бути ще й погано.

Тим часом молодь із інших областей на Закарпатті може собі дозволити і палатку поставити в людному місці, і позасмагати на клумбах.

Гості дійсно приносять до нас іншу культуру, розкутість,  якої тут так бракує.

Добре усе ж, що Ужгород – місто туристичне.

zakarpatpost.net