На шляху до села Вільшинки в Перечинському районі з’явився відрізок якісної дороги

Високогірне мальовниче село Вільшинки на Перичинщині знаходиться майже під небом. Протягом тривалого часу до одного з найбільш привабливого у плані туризму куточку Закарпаття дорога була в поганому стані.

Зараз нарешті вона дочекалась ремонту.

Як і обіцяли, на початку підйому, там, де починається  серпантин, наразі декілька кілометрів дорожнього полотна перестелили.

На шляху до населеного пункту з’явилося зараз більше кілометра дійсно якісного покриття. Однак ремонту потребує вся дорога. Тим більше, що вона веде до унікальних місцин нашого краю.

Закарпаття дуже багате на мальовничі села, у яких могла б процвітати рекреація, але передусім із-за поганого стану шляхів туристи до нас навідуються не так часто, як  хотілося б. Отже, потенціал використовується не на повну потужність.

Згідно з останнім переписом, у Вільшинках проживає всього 561 людина, хоча за  словами місцевих мешканців, населений пункт було засновано ще в другій половині ХVI століття, коли тогочасна влада вирішила заселити пустий гірський край.

Загалом село невелике, знизу, під ним, знаходяться Турічки, над стріхами – гора Діл, а позад хат – славнозвісна полонина Руна.

zakarpatpost.net