Як ужгородці охолоджуються водою, пивом та шашликами в 35-градусну спеку

Спека на Закарпатті не відступає. Хоч на сьогодні метеорологи прогнозували дощі та грози, температура повітря все одно близько 35 градусів.

У квартирах ужгородців теж нестерпно  жарко, тож багато хто вихідні вирішив провести біля водойм.

Вздовж набережних містяни відпочивають і поодинці, і компаніями.

Якась винахідлива жінка простелила під себе червоний килимок і лягла на нього прямо посеред води на невеличкому острівці.

Її охолоджують холодні струмені Ужа і вона виглядає дуже вдоволеною.

Неподалік від неї влаштувала пікнік велика компанія з дітьми.  Біля них візки для малечі. Дорослі, видно, трохи вже випили і гучно вигукують: «Слава Україні!»

На іншому березі група з палаткою у синьо-жовтих патріотичних кольорах. Теж із діточками. Взяли з собою не лише все необхідне для застілля, але й  іграшки, велосипеди, крісла.

Під опорами мосту Масарика галасують  і купаються роми. Їх чути далеко.

Навпроти гуртожитків на  Студентській  набережній серед купальщиків можна помітити навіть тварин. Посеред води чоловік миє свого домашнього улюбленця. Собака в наморднику. Але сам господар при цьому не купається. Він гуляє зі своєю вівчаркою річкою.

Гарній літній погоді найбільше радіють туристи. Вони без комплексів і розважаються, як лише можуть. Молодь фотографується в Ужі… прямо в одязі.

Хтось же лежить у траві біля води.

Найбільше відпочиваючих на ділянці від мосту Масарика вниз по Слов’янській набережній. Хоча купаються ужородці  всюди, навіть біля філармонії, де взимку моржують, незважаючи на те, що вода там лише до колін.

Дехто ловить рибу, хтось засмагає, а хтось біля річки ласує спритним. Наприклад, група з декількох чоловіків сидить на розстеленому простирадлі під мостом Масарика і охолоджуються пивом.

На жаль, у нас чомусь часто суміщають відпочинок із вживанням важкої їжі і алкоголю, хоча це не охолоджує, а навпаки – розігріває і втомлює організм. Правда, не всі це усвідомлюють, піддаючись рекламі.

А щодо оздоровлення, то для тих, хто не може собі дозволити відпочинок на морі, у межах міста є чудовий економ варіант для цього.

Можна, звісно, ще поїхати в Невицьке під замком . Там холодніше, довкола чисте гірське повітря і вода глибока, можна поплавати. Є навіть рятувальна служба.

Дехто з містян купається на кар’єрі, а дехто на озері Кірпічка.

Там вода теж невелика, зараз її рівень зменшився щонайменше на метр і її доводиться ділити з качками, рибами та із собаками.

Загалом в Ужгороді можна чудово відпочити. Благо, що природа нас щедро наділила своїми дарами та водними ресурсами.

zakarpatpost.net