Унікальні ужгородські смітники без дна позрізали

Таке можливе лише в Ужгороді! Такого немає більше в жодному місті світу!

Це – закарпатське ноу-хау, технології майбутнього! У ХХІ столітті на набережній Незалежності місцевих мешканців та гостей протягом тривалого часу радувала нова атракція – смітники без дна.

Люди кидали в них пляшки та обгортки, а вони дивним чином опинялися на бруківці. Щоправда, вітер потім розносив сміття довкіллям.

Якось одна з туристок навіть пожартувала, що місцеві вчені розробили для сміттєвих урн шапки-невидимки. Тобто, вони ніби в цирку під час виступу ілюзіоніста, зависли в повітрі і в той же час, під ними були купи непотребу.

Для гості подібні новації стали загадкою. Однак ніякої таємниці насправді немає.

Смітники ніхто навіть не пошкодив. Вони розсипалися від старості, дно просто поржавіло і відпало.

Тобто, від заліза залишився тільки скелет.

Щоправда, цими днями пошкоджені «бездонні» урни демонтували, залишивши на набережній лише цілі.

Скоріш за все, на їхньому місті буде встановлено нові. Однак нагадаємо, що як раніше писав zakarpatpost.net, у сусідньому Львові сміттєві баки гарні, нові, сучасні, оздоблені навіть гербом міста, виготовлені з важкого металу, а не з тонкої сталі, чи з пластмаси, як наші, не горять від недопалків і не згинаються від старості. Їх не руйнує іржа і вандали не можуть їх пошкодити. Більше того, прибиральні служби миють їх шампунями і вони завжди чисті.

Ужгороду теж потрібні нові смітники.

Адже витративши кошти на їхню закупівлю один раз, можна зекономити на заміні старих урн десятки разів, та ще й  зробити при цьому місто набагато кращим у плані естетики.

 zakarpatpost.net