Лихоманка на безвіз поступово минає

Закордонні паспорти стали оформлювати значно менше людей.

Про це повідомляє Державна служба міграції на сторінці в Facebook.

Водночас в службі констатують затримки в оформленні цього документа, пов’язані з введенням безвізового режиму з Європейським Союзом та туристичним сезоном. Прогнозують відновлення нормального режиму і термінів видачі найближчим часом, пише zakarpatpost.net з посиланням на  gazeta.ua.

“Ці затримки є тимчасовим явищем, оскільки викликані тимчасовим стрімким зростанням попиту на паспорти. Туристичний сезон + безвіз = кількість оформлюваних документів зросла в кілька разів. Уже сьогодні спостерігаємо тенденцію до істотного зниження попиту, отже, найближчим часом повернуться до норми і терміни видачі” , – повідомили в Держміграції.

ДК “Документ” заявило, що вже дванадцятого серпня почне роботу наймасштабніший в державі сервіс, який працюватиме над видачею біометричних паспортів громадянина України для виїзду закордон та ID-карток. Його місце розміщення – третій поверх торгового центру-універмагу “Україна” (м. Київ, площа Перемоги, 3 – ред.). Наразі у приміщенні ще ведуться деякі ремонтні роботи, встановлюються необхідні техніка та обладнання, але вже невдовзі він буде готовий прийняти своїх перших клієнтів.

zakarpatpost.net