Site icon zakarpatpost.net

На базі замку Сент Міклош працює Міжнародна археологічна експедиція

До Мукачівщини з’їхалися діти та волотери із різних куточків України та Словаччини, Чехії, Болгарії.

Про це  zakarpatpost.net повідомив історик, дослідник і археолог Олександр Дзембас.

Наразі там працюють дорослі та юні кемп-лідери міжнародної волонтерської еколого-археологічної експедиції.

«Двотижневий Міжнародний табір об’єднує людей, небайдужих до історії, минулого та нашої спадщини. Усі працюємо на одну мету, кожен робить те, що може»,- наголосив пан Олександр.

Його розмову доповнює Наталія Трофімова із Харкова.

«Люди із забезпечених країн приїхали, аби нам допомогти. Ми проводимо реставраційні роботи та розкопки території, допомагаємо археологам,- каже вона. – Трішки розчистили стіну, яку розкопали наші попередники.  Там колись був вхід у старий підвал».

За словами пані Наталії, у рамках міжнародної мережі «Ворк. Кемп. Інфо» організовується багато таборів у всьому світі. Цій мережі вже більше 100 років і вона влаштовує двотижневі табори за інтересами: хтось може долучитися до  організації фестивалів, хтось – до мистецьких, культурних, творчих проектів, тобто, кому що до снаги. Волонтери відвідують також стареньких, сиротинці. працюють із тваринами.

В Україні у рамках «СвітЮкрейн» цього року діють три табори – у Чернівцях, де відкопують старий єврейський цвинтар, у селищі Підкамінь, де працюютьь над монастирем та в Чинадієві, де власне й займаються пошуками історичної правди.

zakarpatpost.net

Exit mobile version