Закарпаття заробило на туристах на третину більше, ніж торік

Надходження від туристичних зборів до місцевих бюджетів Закарпатської області збільшилися на 35% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області, передає Укрінформ. “До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло майже 1 млн 448 тис. грн туристичного збору, пише “Експрес“.

Ці кошти сплатили протягом семи місяців 2017 року громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які відвідали Закарпатську область та отримували послуги з тимчасового проживання (ночівлі). Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження від цього збору зросло на 372 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.

Як розповіла начальник управління туризму і курортів Закарпатської ОДА Любов Когуч в коментарі Zruchno.Travel, збільшення бюджетних надходжень від туристичного збору свідчить про зростання туристичного потоку. Це відбувається завдяки розвитку різних туристичних напрямків, передусім, подієвого туризму.

“Кожного тижня у нас проходить по кілька фестивалів – їх число з кожним роком тільки зростає. Крім того, з’являються нові атракції для різних видів відпочинку – влітку, в першу чергу, для активного проведення часу”, – уточнила Когуч.

За даними управління, найбільше туристів на Закарпатті приїжджає з сусідніх областей – Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської. Крім того, багато гостей з великих міст – Одеси, Харкова, Києва і Дніпра, з якими у Закарпаття налагоджено гарне транспортне сполучення – ходять прямі поїзди. А серед іноземців найбільше туристів з Угорщини, яких в першу чергу цікавить історичний туризм.

zakarpatpost.net