Site icon zakarpatpost.net

Відтепер взяти кредит можна буде лише за новими правилами

Відтепер українці можуть брати кредит за електронним підписом, який працівники банку будуть використовувати під час оформлення документів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Щоб формувати справу клієнта, фінустановам достатньо його завірених електронних документів. Зміни запроваджені в контексті проекту Paperless.

Національний банк України передбачив право банків формувати кредитну документацію (справу) боржника з електронних документів. Вони будуть створені та підписані банком і боржником із застосуванням електронного цифрового підпису, – йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначили, що ці нововведення запроваджуються в контексті законодавчих змін. Йдеться про закон України “Про споживче кредитування”, який передбачає право укладати в електронному вигляді договори про споживче кредитування, пише gazeta.ua.

За інформацією НБУ, банки мають максимально відмовитися від паперових документів при обслуговуванні клієнтів. А це має знизити кінцеву вартість послуг і пришвидшити обслуговування.

В 2017 року українці отримали закон про споживче кредитування. Він зобов’язує фінустанови надавати клієнту всю інформацію про кредит ще до моменту підписання договору.

zakarpatpost.net

Exit mobile version