Що приваблює туристів на Закарпатті цього літа. ВІДЕО

Туристів приваблює місцева кухня, неймовірні краєвиди та можливість уперше покататися на коні.

Карпатські гори все більше приваблюють туристів. Це пов’язано з тим, що Бюджетна відпустка. Про який закордонний відпочинок мріють українці й куди врешті їдуть Бюджетна відпустка. Про який закордонний відпочинок мріють українці й куди врешті їдуть вартість відпочинку на морських курортах України значно зросла у 2017 році, а гірський туризм залишається доступним для більшості українців.

Кількість відпочивальників з наметами і рюкзаками щороку збільшується. І сьогодні активних туристів майже стільки ж, як і охочих полежати на пляжах. Тренд гірського відпочинку 2017 року – походи на диких гуцульських конях. Причому, у 80% випадків люди вперше сідають на коня під час мандрівки Карпатами.

Денна прогулянка з гуцульським конем коштує – 250 гривень. У вартість включено традиційний карпатський обід: бограч або банош та печену картоплю з бринзою й шкварками.

Абонемент на шість кінних походів, сходження на вершини, харчування та проживання на полонині коштує 1200 гривень з людини.

Більше, ніж екстримом на Закарпатті, цього року відпочивальники цікавляться тільки гастрономічними турами. А тому, за 3-4 дні подорожі тут пропонують пізнати таємниці місцевої кухні: виноробства і сироваріння. Середня вартість такого туру – 1500 гривень з людини.

Один із найцікавіших турів – сходження на полонину Боржава до вівчарів, екскурсії на сироварню і дегустація традиційної закарпатської бринзи. Це не просто можливість смачно нагодувати туристів, а нагода показати гостям справжню історію регіону.

Щоб відпочити на Закарпатті організованою групою від турагенції, замовляти поїздку доведеться за місяць до дати виїзду. Бо 90% місць на найближчі кілька тижнів, як правило, заброньовані. У туристичних агенціях розповідають: зацікавленість українськими Карпатами сьогодні дорівнює популярності іменитих закордонних курортів.