Site icon zakarpatpost.net

Що приваблює туристів на Закарпатті цього літа. ВІДЕО

Туристів приваблює місцева кухня, неймовірні краєвиди та можливість уперше покататися на коні.

Карпатські гори все більше приваблюють туристів. Це пов’язано з тим, що Бюджетна відпустка. Про який закордонний відпочинок мріють українці й куди врешті їдуть Бюджетна відпустка. Про який закордонний відпочинок мріють українці й куди врешті їдуть вартість відпочинку на морських курортах України значно зросла у 2017 році, а гірський туризм залишається доступним для більшості українців.

Кількість відпочивальників з наметами і рюкзаками щороку збільшується. І сьогодні активних туристів майже стільки ж, як і охочих полежати на пляжах. Тренд гірського відпочинку 2017 року – походи на диких гуцульських конях. Причому, у 80% випадків люди вперше сідають на коня під час мандрівки Карпатами.

Денна прогулянка з гуцульським конем коштує – 250 гривень. У вартість включено традиційний карпатський обід: бограч або банош та печену картоплю з бринзою й шкварками.

Абонемент на шість кінних походів, сходження на вершини, харчування та проживання на полонині коштує 1200 гривень з людини.

Більше, ніж екстримом на Закарпатті, цього року відпочивальники цікавляться тільки гастрономічними турами. А тому, за 3-4 дні подорожі тут пропонують пізнати таємниці місцевої кухні: виноробства і сироваріння. Середня вартість такого туру – 1500 гривень з людини.

Один із найцікавіших турів – сходження на полонину Боржава до вівчарів, екскурсії на сироварню і дегустація традиційної закарпатської бринзи. Це не просто можливість смачно нагодувати туристів, а нагода показати гостям справжню історію регіону.

Щоб відпочити на Закарпатті організованою групою від турагенції, замовляти поїздку доведеться за місяць до дати виїзду. Бо 90% місць на найближчі кілька тижнів, як правило, заброньовані. У туристичних агенціях розповідають: зацікавленість українськими Карпатами сьогодні дорівнює популярності іменитих закордонних курортів.

Exit mobile version