На Хустщині єгер із депутатом поламали мисливцю ребра

Цими днями в урочищі Глибоке села Нанково, що на Хустщині,  відбулася сутичка між двома групами мисливців.

Про це mediakhust.net повідомив місцевий мешканець пан Василь.

Прізвище чоловік просив не називати, оскільки боїться помсти тих, хто чинить самоуправу в Карпатських лісах.

За його словами, нещодавно відкрився сезон полювання на качок. Тож його знайомий разом з чотирма друзями вирушили до лісу. Інша група – у складі єгеря, одного з сільських депутатів та ще двох мисливців облаштувалася на протилежному боці ставка.

«Групи зовсім не заважали одна одній, – наголосив чоловік. – На початку плювання вони розмовляли спокійно, претензій ні до кого ні в кого не було. У мого знайомого була ліцензія на полювання, мисливський квиток, зареєстрована зброя. Тобто, з документами все було гаразд. Та й того дня та група взагалі не стріляла. Однак коли вже всі хотіли йти додому, єгер попросив підійти, попросив у грубому тоні посвідчення. Поводився агресивно і наголошував на тому, що він тут – влада».

Отже, нанківчанин також у відповідь попросив єгеря показати документи, що його дуже розлютило. Документи він не показав, натомість почав кричати.

«Один із мисливців, що був у бригаді з єгерем, накинувся на мисливця з іншої групи. Повалив його на землю і почав його бити кулаками. Це було несподіванкою. Хлопці їх розтягнули.  Потім уся група з накинулася на іншого мисливця. Мій знайомий кинувся їх відтягати, але отримав удар в око. Коли прийшов до тями, спитав єгеря у чому справа. Той лише щось забурчав у відповідь, нічого конкретного не відповів. Тим часом його бригада вже била наступну жертву. Навіть ударили дружину одного з мисливців, яка хотіла захистити чоловіка. За 10 хвилин побили всіх. Вони були п’яні. Мій знайомий хотів викликати поліцію та «Швидку», але загубив телефон. А зловмисники відгамселили ще й сина одного з мисливців. Хлопець перелякався і втік. Чоловіки хотіли їхати геть, але єгер забрав ключі із автомобіля.  Від мого товариша почали виривати з рук зброю, яку він лише встиг вибрати з машини. Рушниця була розібраною і без набоїв. Він її не віддавав, наголошуючи, що то його особиста власність. Він попросив зателефонувати друзів на його номер і якось знайшов свій мобільний. Але його знову вдарили в око, хапали за одяг. Чоловік знепритомнів. Отямився в ожині. Його провокували, але він нікого не бив. Однак його відлупцювали так, що поламали ребра і лицьову кістку. Згадавши про телефон, набрав «102» і «103».  Заодно зателефонував за сином, щоб забрав його в лікарню. За 10 хвилин хлопець під’їхав. Він відвіз батька до лікарні, де чоловік із численними травмами та забоями перебуває досі», – заявив  мешканець Нанкова».

Уже в медичній установі потерпілий звернувся ще раз до правоохоронців, написав заяву про побиття.

Тож хочеться вірити, що винних буде покарано.

Утім… у цій історії дивують дві речі – для чого взагалі полювати, вбивати нещасних птахів, адже ми не первісні люди і маємо що їсти й без того… чи просто деким керує жадоба до крові… а також важко зрозуміти  те, чому на полюванні вживають алкоголь. Адже так і до вбивства людини недалеко…

zakarpatpost.net