Як закарпатцям зекономити на дорогих шампунях

Закарпаття – край багатий на лікарські рослини і ростуть вони в нас прямо під ногами.

Днями журналіст  zakarpatpost.net зустрів в Ужгороді жінку, яка збирала цикорій.

На запитання, для чого,  вона відповіла, що рослина – найкращий шампунь для росту та густоти волосся, замінити який не може жоден магазинний. Представилася незнайома Галиною.

За її словами, вона займається  фітотерапією і як справжній травник знає, що після того, як регулярно полоскати голову  настоянкою з квіток цикорію, волосся стає дуже гарним, ніжним і шовковистим. Крім того, воно більш об’ємне.

Себе ужгородка просила не фотографувати, але наголосила, що на полях цієї рослини особливо багато. Також вона розповіла й про інші цінні властивості синьої квітки.

«Відомо, що ще в давнину цикорій застосовували як засіб, що усуває нудоту. Напій з нього рекомендували пити тим, у кого були проблеми з травленням. Рослина може не лише  налагодити роботу шлунку, але й покращити апетит. Напій з цикорію покращує кровообіг, виводить із жовчі каміння, понижує тиск. Дивовижні корисні і лікувальні властивості цикорію дозволяють отримати величезний заряд бадьорості вранці, а ввечері цей напій стане прекрасним заспокійливим. Для тих, хто хоче перестати пити каву, цикорієвий напій є  найкращим замінником», – зазначила Галина.

zakarpatpost.net