Невдовзі до Ужгорода буде запущено нові залізничні рейси

Наразі у Львові проходить важливий захiд – обговорення за участi фахiвцiв перспектив розвитку дiлового туризму в Украïнi. Учасниками заходу є й закарпатці.

Зокрема, як повідомив директор департаменту економіки Закарпатської ОДА Денис Ман, на форумі обговорювалося багато актуальних питань, у тому числі  – і транспортних.

«Як повідомив представник Укрзалiзницi, протягом цього літа  працює та перевозить українців  3051 вагон. Що стосувалося нинi нашоï областi та що було озвучено Олександром Красноштаном (заст.директора деп-ту в далекому сполученнi ПАТ “Укрзалiзниця”):

  1. Потяг #213 курсуватиме щодня через Самбiр -В.Березний-Перечин (а до того – Вiнницю та Тернопiль) – й це вiдповiдь облрадi на звернення – позитивна!
  2. Ужгород-Лисичанськ – новий потяг, який незабаром курсуватиме та стане сполученням Сходу та Заходу Украïни.
  3. Наступного року #129 Ужгород-Киïв курсуватиме щодня (це той, що за 12 годин доïде з точки “У” в точку “К”).
  4. Чернiвцi-Ужгород поки що проект не дуже реальний, тому що маршрут пролягав частково рейками румунськими, якi зараз не в найкращому станi .
  5. Мукачево-Будапешт – зустрiч #УЗ з угорцями кажуть буде до к.серпня. Дадуть знати окремо. Вперше на зустрiчi з представником #УЗ, який може вiдповiсти на все, про що питали) не всi вiдповiдi будуть чи можуть подобатися, але як мiнiмум не втiк вiд жодного питання», – зазначив пан Денис.

Отже, є надія, що транспортне сполучення Ужгорода з іншими куточками держави невдовзі стане кращим.

zakarpatpost.net